Bezienswaardigheden

Vakantiehuis Zebra's Nest

Zien & doen

 

Cultural heartland is - zoals de naam al doet vermoeden - dé regio om kennis te maken met de traditionele Afrikaanse cultuur. Zo leer je in het Botshabelo Historical Village over de manier van leven van de trotse en hartelijke amaNdebele, bekend om hun opvallende geometrische patronen op hun huizen en kleding.

 

Gouden tijden

Mpumalanga heeft een lange traditie van goud delven. Veel plaatsen herrineren nog aan de 'gouden tijden' van weleer. Eén van de hoogtepunten van het oude goudmijnstadje Barberton is het Gold Stock Exchange gebouw, dat dateert uit 1887. De historie van de vroegere gold-rush wordt geillustreerd in het plaatselijke museum.

 

Barberton ligt op 43km ten zuiden van Nelspruit. Het ligt in De Kaap Valley en is omgeven door de Mkhonjwa bergen. De rotsen rond Barberton behoren tot de oudste ter wereld! Deze zijn meer dan 3 miljard jaar oud. Omdat het gebied zo toegankelijk is, gebruiken wetenschappers van NASA het om zich een beeld te vormen van hoe het leven op verre planeten zou kunnen ontstaan. Barberton kent maar een korte bloeiperiode en snel trokken de bewoners weg naar de nieuw ontdekte goud velden.

Pelgrim's Rest

In Pelgrim’s Rest, een oude goudmijn stad, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Nadat het officieel werd ontdekt als goudmijn in september 1873, groeide het explosief tot 1500 inwoners die zochten naar goud. De mijn sloot in 1971 en het dorp werd verkocht aan de overheid. De typische architectuur is grotendeels bewaard gebleven doordat het hele dorp als nationaal monument was verklaard in 1986.

Het is nu een nationaal museum en je kunt hier zelfs met eigen handen goud wassen!

De uKhahlamba-Drakenbergen Park

De Drakensbergen zijn de hoogste Bergen in Zuidelijk Afrika, hoogtes tot 3,482 meters! De bergen liggen aan de bekende Panorama-route.

De bergen zijn bekend geworden door de zeer opvallende drie ‘rondavels’. Op deze plaats heeft de natuur op drie plaatsen rotsen in de vorm van een rondavel uitgeslepen. Rondavels zijn typische Zuid-Afrikaanse woninkjes, deze typische woninkjes komen veel voor in de traditionele kampen in het Kruger Park. Als je in een kamp blijft overnachten heb je grote kans dat je in zo’n rondavel gaat slapen. Als je verder rijdt, kom je bij een van de mooiste uitkijkpunten bij de Drakensbergen, ‘God’s window’. God’s window heeft zijn naam te danken aan het uitzicht wat je vanaf hier hebt. Ze denken dat god dit uitzicht heeft over de wereld. Boven op een steile wand van honderd meters hoog heeft men uitzicht over vele kilometers op het eronder gelegen laagveld. Het uitzicht dat varieert van de prachtige berggezichten tot de diepe kloven met de prachtige watervallen en rivieren. De Drakensbergen zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen.

 

Dit park staat bekend om de 5.000 San (bosjesman) grotschilderingen. Het San volk leefde hier duizenden jaren geleden, totdat ze werden verdreven door de Zulu - de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Afrika - en de blanke kolonisten.

Copyright © 2018 Zebra’s Nest