Safari

Vakantiehuis Zebra's Nest

De ultieme ervaring

 

Het Kruger Park in Zuid-Afrika is één van de grootste en beroemdste wildparken ter wereld. Vanuit vakantiehuis Zebra’s Nest zijn er mogelijkheden voor safari’s in Marloth Park (met de eigen wildtuin Lionspruit) en het aangrenzende Kruger Park.

Ter plekke zijn die te regelen, zelfs op het allerlaatste moment.

Vanuit een safariwagen dieren bekijken, bestuderen en bewonderen!

Of je gaat natuurlijk met je eigen auto op safari. Het is hoe dan ook een unieke ervaring!

 

‘s Ochtends vroeg, ‘s avonds als het donker wordt, midden op de dag: Zebra’s Nest bied je al deze mogelijkheid! Als je meer wilt weten over het Kruger Park, bezoek dan de website sanparks.org.

 

Ook voor activiteiten buiten het Kruger Park is vakantiehuis Zebra’s Nest een prachtige uitvalsbasis, zoals een bezoek aan The Jane Goodall Institute Chimpanzee Eden project in Nelspruit, waar chimpansees worden opgevangen. Of aan het Swazi Cultureel dorp Matsamo, letterlijk op de grens met Swaziland. De Indische Oceaan en hoofdstad Maputo in Mozambique liggen op een uur rijden.

Zebra’s Nest ligt centraal en is zeer toegankelijk voor de toerist die meer wil dan alleen maar luieren!

 

Kijk snel voor meer informatie voor mogelijke drives of wandelingen in het Kruger Park of activiteiten daarbuiten.

Wat zijn safari's

 

Zelf rijden: je kan de keuze maken om zelf een eigen safari te gaan maken. Dit doe je dan met je eigen auto. Je bepaalt zelf het tempo van rijden, hoe lang je blijft staan bij die ene olifant of leeuw. Je bepaalt je eigen route binnen het Kruger Park en gaat op verkenning uit naar het mooie en bijzondere wild.

 

In Marloth Park & Lionspruit: je hoeft niet alleen in het Kruger Park een wilddrive te maken. Marloth Park beschikt over eigen wild en is dus zeker de moeite waard om een eigen drive te maken. Voordeel is ook dat je binnen Marloth Park mag uitstappen en de dieren van dichtbij kan naderen om nog mooiere foto's te maken. Of je kan er voor kiezen om Lionspruit in te gaan. Dit is het eigen 'wildpark' van Marloth Park. Hier loopt het gevaarlijkere wild rond, zoals leeuwen, neushoorn, buffel, enzovoort.

 

Game Drive: je kan ook de keuze maken om niet zelf te gaan rijden maar om een begeleide wild drive gaat maken onder begeleiding van een ervaren en getrainde Ranger. Aan de gates van het Kruger Park zijn safari's elke dag te regelen, tegenwoordi ook wandelsafari's.

“Een echte safari, of wandelsafari in het Kruger Park is een aanrader. De gids vertelt veel en is echt gedreven om je het “wild” te spotten."  Anja en Paul van Loveren

Walk: een andere manier om de bush te gaan bekijken is wandelend. Een zeer (ont)spannende manier om de bush zelf te ervaren. Je loopt op nog geen 100 meter afstand van wilde dieren in het Kruger Park. Je wandelt onder begeleiding van ervaren en getrainde rangers door het Kruger Park en zij vertellen tijdens de wandeling de ins and outs van de bush.

 

Kleding: bij een Bush Walk zijn bepaalde eisen gesteld. Deze zullen zeker van te voren worden medegedeeld, maar toch even kort hieronder de eisen die worden gesteld:

 

  • Geen felle of witte kleuren. Je moet niet opvallen in de bush, anders valt er weinig te 'spotten', omdat de dieren jou eerder spotten.
  • Geen parfum, de dieren hebben allemaal zeer goede neuzen en zullen je dan vanaf een afstand ruiken en zich meteen uit de voeten maken.
  • Draag dichte (berg - wandel) schoenen. Je loopt wel door de bush! dus je weet nooit waar je op kan trappen, een grote acacia doorn of een eng kruipende insecten.
  • Bescherming tegen de zon. Vooral in de zomer is het van groot belang dat je je beschermt tegen de zon. Er is weinig schaduw en tijdens het wandelen zal je snel verbranden.

Copyright © 2018 Zebra’s Nest