LOCATIE

Locatie

HOW TO GET HERE


Vakantiehuis Zebra’s Nest ligt in het Wildpark Marloth Park, dat grenst aan het Kruger Park. Marloth Park ligt in de gemeente Nkomati, die weer in de provincie Mpumalanga ligt. Nelspruit, met internationaal vliegveld Kruger Mpumalanga International Airport, is de hoofdstad van deze provincie en ligt op ongeveer een uurtje rijden van Zebra's Nest.

Swartwitpens, Marloth Park,

Zuid-Afrika

(+31)6 13 63 87 77

Nabijgelegen Plaatsen

In Marloth Park zijn momenteel twee kleine winkelcentra, waar bijna alle levensmiddelen te verkrijgen zijn. Bij het eerste winkelcentrum, Trading Post, is een winkel met etenswaren, Shell tankstation, slager, bottlestore, internetcafé, makelaar en bouwshop. Bij het tweede winkelcentrum, Bush Centre, dat in december 2009 vernieuwd is na een verwoestende brand, is ook van alles te koop. Ook is daar de Field security in een gebouw gevestigd, dit is het bewakingsbedrijf dat de controle houdt over Zebra’s Nest. Verder zit er een supermarkt, bottlestore, terras waar ook ontbijt wordt geserveerd en verse, thuis gemaakte Milktart, groentenwinkel, wasserij, makelaar, Curio Shop, bouwhandelaar en een biertuin waar hamburgers en dat soort dingen te verkrijgen zijn, het Watergat. Restaurants zijn er in Marloth Park genoeg! Lees hier meer over Marloth Park.


Komatipoort ligt op 20 minuten rijden van Zebra’s Nest. Het is een rustig grensdorp met restaurants, terrasjes en winkels. Het typisch Zuid-Afrikaans grensdorp met veel zwarte markten waar lokaal eten op straat word bereid, lokaal fruit, vlees en nog meer producten kunt krijgen en de keiharde radio over de straat schalmt uit de geluidsboxen die in de winkels staan op klanten te lokken. Het dorpje dat 10 minuten rijden van Crocodile Bridge Gate ligt, heeft een dagelijkse stroom van mensen naar Mozambique waar je vanaf daar binnen een klein uurtje in de mozambiqueaanse stad Maputo bent en kunt genieten van de parel witte stranden en het bijzondere en lekkere eten.


MARLOTH PARK


In Marloth Park kun je vinden:

Restaurants & Cafe's

Supermark

Pinautomaat (ATM)

Eigen wildpark Lionspruit

Tankstation

Mini golf

Mogelijkheid tot het huren van quads


Malelane ligt op een half uurtje rijden van vakantiehuis Zebra's nest. Er zijn veel supermarkten, winkeltjes en marktjes, waar je veel lokale producten kunt vinden, zoals houtsnijwerk, fruit, groeten, planten, etc. Er is een hyper Spar-supermarkt, Pic & Pay-supermarkt en leuke restaurants. Hier is ook een ingang naar het Kruger Park. Malelane is, eveneens als Komatipoort, een typisch 3e werelddorpje waar je je ogen uitkijkt over de dingen die ons doen verbazen. Grote geluidsboxen met locale radio, marktkraampjes met lokale producten enzovoort.


Nelspruit is 90 km van vakantiehuis Zebra's Nest. Hostcity tijdens het WK 2010. Italie, Chili, Honduras zijn een van de voetbalclubs die de eer hadden gekregen om in het stadion te mogen voetballen. In Nelspruit zijn veel winkels en winkelcentra. Sinds 2008 groeit de stad explosief. Er zijn vele luxe boulevards met veel winkels gekomen voor het WK 2010. Nelspruit is de moeite waard. Er is veel te doen, zoals het Jane Goodall Chimpansee Eden Project, waar chimpansees worden opgevangen. Je krijgt een rondleiding door een van de verzorgers over het enorme terrein en je staat oog in oog met de Chimpansee. In Nelspruit vind je ook de Botanische Tuin waar je de prachtigste planten kan zien waaronder de planten die wij in Nederland als kamerplanten kennen. In de tuin loop je langs de machtige Krokodil rivier en kom je langs 2 reusachtige watervallen.