Faciliteiten

Vakantiehuis Zebra's Nest

Faciliteiten Marloth Park

 

In Marloth Park zijn verschillende uitkijkspots. De mooiste is aan de Seekoeiweg aan de Krokodilrivier. Hier wordt vaak een groep van ±15 leeuwen gezien! Dit brengt natuurlijk enig spektakel met zich mee, om de tijd gebeurt het dat er een kill (prooi) wordt gevangen. Ook zorgen de enorme kuddes olifanten voor enig spektakel. De kuddes, die zich in de rivierbeddingen vertonen, kunnen tot 150 olifanten groot worden. Het is dan niet raar om te zeggen dat de Big Five (leeuw, neushoorn, olifant, luipaard, buffel) regelmatig te zien is in de rivierbeddingen van de Krokodilrivier bij Marloth Park.

Marloth Park beschikt over één overdekte uitkijkpost, Die Krans, met een zittribune. Dit is een perfecte plek om rustig van het uitzicht te genieten. Dit is overigens één van de weinige plekken waar geen hek voor je staat, hier is dus een vrije kijk naar het Kruger Park.

Liever langs de rivier voor het hek zitten?

Dat is natuurlijk nog leuker! Tussen het grazende wild, met je campingstoeltje en koelbox vol verkoelende drankjes of voor de romanticus onder ons fles Zuid-Afrikaanse wijn en genieten van de geluiden van de natuur!

Verder is er een afgesloten gedeelte dat alleen toegankelijk is voor bewoners van Marloth Park, het Henk van Rooijen park. Hier staat net zoals bij Die Krans, geen hek voor je, dus hier geldt ook een vrije kijk naar het Kruger Park! verder is er een openbaar zwembad voor bewoners van Marloth Park, volleybalveld, omkleedhokjes en wc´s en een tennisbaan.

In Marloth Park zijn momenteel twee kleine winkelcentra, waar bijna alle levensmiddelen te verkrijgen zijn. Bij het eerste winkelcentrum, Trading Post, is een winkel met etenswaren, Shell tankstation, slager, bottlestore, internetcafé, makelaar en bouwshop.

 

Bij het tweede winkelcentrum, Bush Centre, dat in december 2009 vernieuwd is na een verwoestende brand, is ook van alles te koop. Ook is daar de Field security in een gebouw gevestigd, dit is het bewakingsbedrijf dat de controle houdt over Zebra’s Nest. Verder zit er een supermarkt, bottlestore, terras waar ook ontbijt wordt geserveerd en verse, thuis gemaakte Milktart, groentenwinkel, wasserij, makelaar, Curio Shop, bouwhandelaar en een biertuin waar hamburgers en dat soort dingen te verkrijgen zijn, het Watergat.

 

Bij beide winkelcentra is een ATM (pinautomaat) waar je met alle kaarten geld kunt trekken. Restaurants zijn er in Marloth Park genoeg!

Vogelliefhebbers

Voor de vogelliefhebbers onder ons is Marloth Park een perfecte plek om vogels te spotten. Zoals: maraboe, ooievaar, zwarte ooievaar, uilen, Starlings, European Roller, koekoek en zo kunnen wij nog even door gaan (bij Zebra's Nest zijn 100 verschillende soorten gespot!).

Bij voldoende animo kun je op zaterdagochtend een gratis birdwalk mee lopen met de Honorary Rangers van Marloth Park (Info in supermarkt beide winkelcentra).

Voor wandelaars is Marloth Park een perfect wildpark overdag. Langs de hekken van het Kruger Park zijn wandelpaden. Het is de ultieme manier om van dichtbij dieren te bekijken. Waar kun je gewoon lopend van heel dichtbij olifanten, giraffen of zebra's bekijken?

 

Voor de niet wandelaars onder ons is er natuurlijk de optie: auto of een Safari met een open Safaribus! Voor meer informatie over mogelijke safari’s, kijk snel hier! Behalve dat is er genoeg te doen rond Zebra's Nest, dus verveeld zul je nooit zijn!

In contact blijven met de wereld.

Internet in Marloth Park is goed geregeld. Er is tegenwoordig de mogelijkheid om vrijblijvend mobiel WIFI, waarbij maximaal vijf toestellen (laptops, smartphones en/of tablets) aansluitingen op internet hebben. Gratis gebruik van mobiel wifi, maar de airtime (vergelijkbaar met prepaid bellen) is voor eigen rekening.

 

Voor bereik van de telefoon hoef je geen zorgen te maken. Zebra’s Nest ligt op de top van een heuvel en er is een uitstekend bereik. Ook voor mensen met een eigen laptop met GPRS/UMTS is een redelijk tot goede verbinding. Denk er wel aan dat internetten DUUR is in het buitenland voornamelijk buiten Europa! Wij kunnen adviseren over de aanschaf van een lokale dongel, waarmee goedkoop internet geleverd wordt!

 

Voor mensen die langer dan twee weken verblijven in Zuid-Afrika adviseren wij om een lokale simkaart te kopen. Dit scheelt zeer in de telefoonkosten en is makkelijk te opwaarderen bij winkels en lokale shops.

Copyright © 2018 Zebra’s Nest