Omgeving

Vakantiehuis Zebra's Nest

Marloth Park & Omgeving

 

Vakantiehuis Zebra’s Nest ligt in het private, omheinde en bewaakte natuurreservaat Marloth Park, aan de zuidgrens van het wereldberoemde Kruger Park / Transfrontier Park in Zuid-Afrika. Marloth Park is 1548 hectare groot.

 

Vakantiehuis Zebra's Nest ligt in Marloth Park aan de zuidgrens van het Kruger Park. Tussen wildpark Marloth Park en het Kruger Park staat alleen een elektrisch hek!

 

Vakantiehuis Zebra’s Nest kijkt uit op het Kruger Park.

De Krokodilrivier is vlakbij. Daar zie je met grote regelmaat leeuwen, olifanten, buffels, waterbokken, wildebeesten en andere wilde dieren. Overdag kun je wandelen. Je loopt vanuit ons huis zo naar de Krokodil rivier.

Of je rijdt met de auto door Marloth Park en spot op die manier het wild. Er zijn wandel- en fietsroutes langs de hekken van Kruger Park – Marloth Park.

Vanuit Marloth Park worden gamedrives, waaronder nightdrives, in het eigen park en in het Kruger Park aangeboden.

Lionspruit

 

Verder heeft Marloth Park een eigen Wildpark, Lionspruit. Hier leven o.a. leeuwen, neushoorns, buffels en ander wild. Vroeger kwamen in Marloth Park leeuwen voor. Er waren toen veel minder huizen en inwoners. Nu zijn de leeuwen verplaatst naar Lionspruit. Daar worden ze vaak 'gespot'! Lionspruit is gratis toegankelijk als je vakantiehuis Zebra’s Nest hebt gehuurd! Dus zeker de moeite waard!

 

Ligging Marloth Park

Op 15 kilometer afstand is een ingang naar het Kruger Park via de Crocodile Bridge Gate; een andere ingang is op 30 kilometer afstand: Malelane Gate.

Marloth Park ligt 15 kilometer van de grensplaats Nkomati (Komatipoort, grensdorp met Mozambique) en 85 kilometer van de Mozambikaanse hoofdstad Maputo en de prachtige stranden van de Indische Oceaan. De afstand tot Malelane bedraagt 35 kilometer; naar Nelspruit is de afstand 90 km. Nelspruit is een van de steden waar in 2010 het WK Voetbal wordt gehouden. Swaziland is slechts op 50 kilometer van Marloth Park verwijderd.

Tip: Voorkom dat je in het donker moet rijden, er lopen mensen en dieren op de weg. Dat is behoorlijk gevaarlijk.

 

“Goed toeven hier!"

Jean Paul en Mildred Wilmy

Copyright © 2018 Zebra’s Nest