Ligging

Vakantiehuis Zebra's Nest

Ligging Zebra's Nest

Vakantiehuis Zebra’s Nest ligt in het Wildpark Marloth Park.

Marloth Park ligt in de gemeente Nkomati, die weer in de provincie Mpumalanga ligt. De Provincie Mpumalanga (tot 1995 Oost-Transvaal), gelegen in het oostelijk deel van de voormalige Transvaal. Nelspruit is de hoofdstad van deze provincie. De provincie grenst in het oosten aan Mozambique en Swaziland. De zuidelijke helft van het Kruger park behoort tot Mpumalanga. De naam is afgeleid van de Zulu woorden ukumpuma ("opgaan", "rijzen") en ilanga ("de zon") en betekent "het oosten". De provincie heeft ruim 3,1 miljoen inwoners. Een bekende bevolkingsgroep is de Ndebele, hun traditionele schilderkunst is befaamd. De dansen van de Swati (de grootste bevolkingsgroep) en de Zulu zijn wereldberoemd.

 

Komatipoort ligt op een kwartiertje – 20 minuten rijden van Zebra’s Nest.

Het is een rustig grensdorp met restaurants, terrasjes en winkels.

Komatipoort telt ongeveer 26.000 inwoners. Het typisch Zuid-Afrikaans grensdorp met veel zwarten markten waar lokaal eten op straat word bereid, lokaal fruit, vlees en nog meer producten kunt krijgen en de keiharde radio over de straat schalmt uit de geluidsboxen die in de winkels staan op klanten te lokken. Het dorpje dat 10 minuten rijden van Crocodile Bridge Gate ligt, heeft een dagelijkse stroom van mensen naar Mozambique waar je vanaf daar binnen een klein uurtje in de mozambiqueaanse stad Maputo bent en kunt genieten van de parel witte stranden en het bijzondere en lekkere eten.

Malelane ligt op een half uurtje rijden van vakantiehuis Zebra's nest. Er zijn veel supermarkten, winkeltjes en marktjes, waar je veel lokale producten kunt vinden, zoals houtsnijwerk, fruit, groeten, planten, etc. Er is een hyper Spar-supermarkt en Pic & Pay-supermarkt en leuke restaurants. Hier is ook een ingang naar het Kruger Park. Malelane is, eveneens als Komatipoort, een typisch 3e werelddorpje waar je je ogen uitkijkt over de dingen die ons doen verbazen. Grote geluidsboxen met locale radio, marktkraampjes met lokale producten enzovoort.

Nelspruit

Nelspruit is 90 km van vakantiehuis Zebra's Nest. Hostcity tijdens het WK 2010. Italie, Chili, Honduras zijn een van de voetbalclubs die de eer hadden gekregen om in het stadion te mogen voetballen. Het stadion is nog steeds druk in aanbouw maar de laatste loodjes worden gelegd. In Nelspruit zijn veel winkels en winkelcentra. Sinds 2008 groeit de stad explosief. Er zijn vele luxe boulevards met veel winkels gekomen voor het WK 2010.

 

Nelspruit is de moeite waard. Er is veel te doen, zoals het Jane Goodall Chimpansee Eden Project, waar chimpansees worden opgevangen. Je krijgt een rondleiding door een van de verzorgers over het enorme terrein en je staat oog in oog met de Chimpansee. In Nelspruit vind je ook de Botanische Tuin waar je de prachtigste planten kan zien waaronder de planten die wij in Nederland als kamerplanten kennen. In de tuin loop je langs de machtige krokodil rivier en kom je langs 2 reusachtige watervallen.

Nelspruit is een stad met 225.000 inwoners (in 2005), waarvan er maar 25.000 in het centrale stadgedeelte wonen. Het is de hoofdstad van de provincie Mpumalanga (voormalig Oost-Transvaal). De stad ligt aan de Krokodilrivier.

De stad werd in 1905 opgericht door drie broers die hier hun vee lieten grazen gedurende de winter. Ze noemden de stad naar hun eigen achternaam, Nel. Nelspruit is een industrieel en agricultureel centrum in het noordoosten van Zuid-Afrika. Belangrijke industrieën zijn de papierproductie, het inblikken van lokaal geproduceerd fruit, meubelbouw en houtproductie. De grond is prima geschikt voor het telen van citrusvruchten, mango's, banaan, avocado en noten. Overal zie je de plantages en langs de weg wordt het fruit verkocht.

Tijdens de Boerenoorlog (1899-1902) was Nelspruit voor een korte periode de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse Republiek, een onafhankelijke Boerenrepubliek.

Nelspruit heeft een internationale luchthaven. Dat is te danken aan het WK Voetbal, dat in juni 2010 in Zuid-Afrika werd gehouden. Nelspruit is een belangrijk stoppunt voor toeristen die op weg zijn naar het Kruger Park.

Copyright © 2018 Zebra’s Nest